HYDROTHERAPIE


Heupdysplasie, elleboogdysplasie, artrose, patella luxatie, gescheurde kruisbanden, hernia, spondylose, DM, verlamming, overgewicht, … Steeds meer honden lijden aan orthopedische aandoeningen en ondergaan operaties. Oudere honden worden minder mobiel, verliezen spiermassa, komen wat kilo’s bij en verliezen zo aan levenskwaliteit. Hydrotherapie kan bij dit alles soelaas bieden… preventief, ondersteunend of na een ingreep om sneller te herstellen!


Bij ‘Casa Raya’ in De Klinge kan uw hond met behulp van een onderwaterloopband de juiste gecontroleerde beweging op maat bekomen. Het grote voordeel van bewegen in het warme water is dat uw hond minder last heeft van zwaartekracht. Door de opwaartse druk kan hij/zij gemakkelijker bewegen dan naast het water. Het water zorgt wel voor enige weerstand waardoor de hond toch spierkracht opbouwt. Kortom, je traint mobiliteit, kracht en stabiliteit zonder de gewrichten te overbelasten. Bij Casa Raya staat de gezondheid en het welzijn van uw hond centraal. De onderwaterloopband wordt positief ervaren door jong, oud, klein en groot!

Wat brengt u mee?

Een handdoek om uw hond achteraf te drogen en een harnas of halsband met leiband die nat mag worden. Eventueel koekjes ter motivatie of voor achteraf. Maar we proberen in eerste instantie de hond te motiveren door aanmoediging zonder koekjes. Komt uw hond om een medische reden? Dan vragen we een goedkeuringsformulier van uw dierenarts. Laat het invullen door uw dierenarts en breng het mee naar de eerste afspraak. 


Pipi/kaka?

Geef uw hond in de 4 uren voor de sessie geen maaltijd meer. Dit om maagtorsie en ongelukjes of braken in het water te voorkomen. Geef uw hond vooraf ook nog even de kans zijn/haar behoefte te doen. 50 meter verder in de straat is een groot natuurgebied waar aangelijnd wandelen met de hond is toegestaan. Ruim wel steeds de uitwerpselen van uw hond op aub. Er staat een vuilbak voor hondenpoepzakjes aan het hekje. 

 

Hoeveel kost een sessie?

Een sessie op de loopband kost 40 euro. Betalen kan cash of met payconiq. We hebben geen bancontact ter beschikking. Voor 2 honden uit hetzelfde gezin betaal je 75 euro.


Een afspraak annuleren?

Hier maak ik graag goede afspraken over. We maken tijd vrij voor uw hond en hopen dat u hetzelfde doet. Indien u een afspraak vergeet of minder dan 36u op voorhand annuleert, wordt het volledige bedrag aangerekend. Tenzij u kan aantonen dat een dringende afspraak bij de dierenarts de reden was.

 

Hoe lang duurt een sessie ongeveer?

Voorzie een 40-tal minuutjes. De totale duur is afhankelijk van de gezondheidstoestand van uw hond. We overlopen eerst hoe het met uw hond gaat. Het effectief bewegen in de loopband is maximum 20 minuten, wat gelijk kan staan aan een wandeling van 1 tot 1,5 uur! Er kunnen tussendoor ook pauzes ingebouwd worden. Daarna kan u uw hond afdrogen of indien gewenst eerst afspoelen. We kunnen ook nog een nieuwe afspraak vastleggen. 


Parkeren

De Recolettenlaan is een rustige straat met ruim voldoende gratis parkeerplaatsen. Er geldt een snelheidslimiet van 30km/u.


Wat als jouw teefje loops is? 

Dan moeten we de sessie even uitstellen.