HYDROTHERAPIE (onderwaterloopband of zwembad)


Heupdysplasie, elleboogdysplasie, artrose, patella luxatie, gescheurde kruisbanden, hernia, spondylose, DM, verlamming, overgewicht, … Steeds meer honden lijden aan orthopedische aandoeningen en ondergaan operaties. Oudere honden worden minder mobiel, verliezen spiermassa, komen wat kilo’s bij en verliezen zo aan levenskwaliteit. Hydrotherapie kan bij dit alles soelaas bieden… preventief, ondersteunend of na een ingreep om sneller te herstellen!


Bij Casa Raya kan uw hond met behulp van een zwembad of onderwaterloopband de juiste gecontroleerde beweging op maat bekomen. Het grote voordeel van bewegen in het warme water is dat uw hond minder last heeft van zwaartekracht. Door de opwaartse druk kan hij/zij gemakkelijker bewegen dan naast het water. Het water zorgt wel voor  weerstand waardoor de hond toch spierkracht opbouwt. Kortom, je traint mobiliteit, kracht en stabiliteit zonder de gewrichten te overbelasten. Bij Casa Raya staat de gezondheid en het welzijn van uw hond centraal. 

Wat brengt u mee?

Een handdoek om uw hond achteraf te drogen en een harnas of halsband met leiband die nat mag worden. Eventueel koekjes ter motivatie of voor achteraf. Voor het zwembad is een speelgoedje dat drijft ook altijd handig.

Komt uw hond om een medische reden? Dan vragen we een goedkeuringsformulier van uw dierenarts. Laat het invullen door uw dierenarts en breng het mee naar de eerste afspraak. 


Pipi/kaka?

Geef uw hond in de 4 uren voor de sessie geen maaltijd meer. Dit om maagtorsie en ongelukjes of braken in het water te voorkomen. Geef uw hond vooraf ook nog even de kans zijn/haar behoefte te doen. 

 

Hoeveel kost dit?

Een sessie kost 40 euro. Betalen kan cash of met payconiq. We hebben geen bancontact ter beschikking. Voor 2 honden uit hetzelfde gezin betaal je 75 euro op de loopband. In het zwembad kunnen 2 honden uit hetzelfde gezin ook samen zwemmen voor 45 euro per sessie. Wassen van uw hond met shampoo kost 2 euro.


Een afspraak annuleren?

Hier maak ik graag goede afspraken over. We maken tijd vrij voor uw hond en hopen dat u hetzelfde doet. Indien u een afspraak vergeet of minder dan 48u op voorhand annuleert, wordt het volledige bedrag aangerekend. Tenzij u kan aantonen dat een dringende afspraak bij de dierenarts de reden was.

 

Hoe lang duurt een sessie ongeveer?

Voorzie een 40-tal minuutjes. De totale duur is afhankelijk van de gezondheidstoestand van uw hond. We overlopen eerst hoe het met uw hond gaat. Het effectief bewegen in de loopband is maximum 20 minuten. In het zwembad bouwen we op tot 25-30 minuten inclusief pauzes. Deze beweging kan gelijk staan aan een wandeling van 1 tot 1,5 uur! Er kunnen tussendoor ook pauzes ingebouwd worden. Daarna wordt uw hond afgespoeld of -indien gewenst- gewassen met shampoo. Er is een droogblazer ter beschikking. We kunnen ook nog een nieuwe afspraak vastleggen. 


Parkeren

Onderwaterloopband:

De Recolettenlaan in De Klinge is een rustige straat met voldoende gratis parkeerplaatsen. Er geldt een snelheidslimiet van 30km/u. U mag ook parkeren op de oprit. 

Zwembad: 

Het zwembad bevindt zich in de Vosstraat 5 in Sint-Gillis-Waas. U kan parkeren aan het begin van de oprit, voor het zwarte hek of op het gras bij de brievenbus. Gelieve de oprit naar de achterliggende woning vrij te houden. Het is dus niet nodig om tot achteraan de oprit te rijden. 


Wat als jouw teefje loops is? 

Dan moeten we de sessie even uitstellen.